Föreläsningar

Kommande:

Har varit:

Den 8/3 2017 arrangerar Medborgarskolan Lidingö och LBK ett föredrag med Per Jensen. Ansgarskyrkan 18.30.
Anmälan via Medborgarskolans hemsida! Du hittar mer info där eller i Pass På!

Skärmavbild 2016-02-24 kl. 18.32.53

 

 

TJÄNSTEHUNDEN I FÖRSVARSMAKTEN. Den 19 maj kommer Martin Johnson till oss på Lidingö BK för att berätta om Försvarsmaktens mångsidiga tjänstehundar. Martin har själv lång erfarenhet som patrull- och minhundsförare och har ägnat mycket tid åt specialsök. Martin driver också Kyon Förlag som har specialiserat sig på hundböcker och bland annat gett ut Liv med hund om Hundskolan i Sollefteå samt Specialsökhunden – Med nosen i rikets tjänst. Fler titlar är planerade under året. Föredraget börjar 19.00. Anmäler dig gör du via mailen utbildning@lidingobk.se snarast. Klubben bjuder självklart på kvällsfika. Välkomna!

Gympadojjor beskuren

  • Hundens ursprung och den skandinaviska vargkorsningen 26 nov 2014

MN_VARG_0

Hunden är fantastisk. Genom kunskap om hundens ursprung kan vi bättre förstå dess beteende och därefter forma relationerna som förbättrar samspelet mellan människa och hund.
Peter Savolainen har forskat i hundens DNA och detta visar att alla hundar, oavsett ras, har ett enda ursprung – med roten i södra Kina. Han har även funnit att tre hundraser i Skandinavien har korsats med varg för för inte alltför länge sedan. Dessa analyser visar också vilka gener som förändrades när vargen blev hund. 

Föranmälan krävs! Föreläsningen sker i samarbete med Lidingö Brukshundsklubb, vars medlemmar betalar 220 kr. Ej medlemmar 250 kr. Ange i noteringsfältet om du är LBK medlem.

Föreläsare
Peter Savolainen är genforskare och bitr professor i molekylär biologi och han har forskat i hundens DNA och gjort häpnadsväckande upptäckter.

Lokal
Ansgarskyrkan, Lidingö centrum.

Dag och tid                              

Onsdag 26 november 2014 kl 18:00-20:30

Bra att veta 
Du får en kallelse till föreläsningen cirka en vecka före kursstart.
Kallelsen är också din entré biljett

Anmäl och läs mer här!