Allmän info

Allmänt om Lidingö Brukshundsklubb

Till oss på Lidingö Brukshundklubb är alla hundägare välkomna som vill träna och utveckla sin hund. Vi anordnar kurser för alla slags hundar på samtliga nivåer, såväl nybörjaren med första valpen som elitekipaget på tävlingsnivå. Klubben har också tävlingar i rallylydnad, agility, lydnad och i bruksklasserna spår och sök.

Vad vi erbjuder

På klubben arrangerar vi olika aktiviteter som rör hundar som till exempel föredrag men vi har också fester bara för att umgås och ha kul. Varje onsdagskväll är klubbens appellplan öppen för fri träning utan kurser, så att medlemmarna ska kunna träffas och träna tillsammans och kanske få lite råd och tips av klubbkamrater. Appellplanen är klubbens inhägnade träningsområde där också de flesta av kurserna pågår.

Vår historia

Lidingö Brukshundklubb – LBK- startade 1967 och har cirka 400 medlemmar. LBK är en lokalförening i Svenska Brukshundklubben. LBK är en ideell förening där medlemmarnas arbetsinsatser är frivilliga men avgörande för verksamhetens utveckling. Därför är alla välkomna att hjälpa till med allt från servering till funktionärsarbete vid tävlingar eller vidare till en egen instruktörsutbildning.

Är du intresserad hör gärna av dig till klubbens mailadress:info@lidingobk.se eller kontakta någon i styrelsen.

Appell