Nyheter från år 2012

Peka med musen här och klicka sedan på verktygslisten för att redigera texten.

 

Sofia & Tia knep bronset!

Sofia Edlind från Lidingö Brukshundsklubb på tredje plats i elitlydnad.

På den internationella elitlydnadstävlingen vid Stockholms Hundmässa den 15 december kom Lidingö BK:s Sofia Edlind med Gränsvallarens Tia på en meriterande bronsplats med 260,5 poäng.
Vann gjorde Maria Rick Vallentuna BK med 274,5.
Tävlingarna dömdes föredömligt av LBK-bekantingen Kjell Edström från Värmland!

 


Grattis!

  

Aquila är på hugget igen. Hon och matte Anita var i Uppsala och tävlade i Lydnadsklass III.
Ett välförtjänt förstapris med 256 poäng blev resultatet.

Grattis även till: 

Margot Kindström och hennes schipperke Nickolina som tävlat i LKII. Även de har tävlat i Uppsala. Allt stämde och därmed kunde de åka hem med ett förstapris och 165 poäng i bagaget. 


Naprapat Oscar Lernell på besök i klubbstugan!

Led- & muskelskador hos hundar är tyvärr inte ovanligt.
Hur du förebygger, upptäcker och även behandlar skador gav oss naprapat Oscar Lernell en rad värdefulla tips om vid medlemsmötet förra veckan. Tack Oskar!


Intensivt kursår

2012 blev ett intensivt kursår på Lidingö BK med en rad valpkurser, unghundskurser, rallylydnadskurser, agilitykurser, tävlingslydnadskurser, vardagslydnadkurser och spårkurser.
Tack alla som deltagit och välkomna igen!


 

Grattis till tävlingsdebuten!

Sofia och hennes border collie Lix tävlingsdebuterade i LK1.
Resultatet blev imponerande 190,5 p, förstapris och klassvinst.


 

Vinnare av Lidingö BK:s spårtävling: Pia Selin!

Vinnare av Lidingö BK spårtävling 2012

Grattis till Pia och hennes collie och ett stort tack
till alla nya och gamla spårläggare!
Grattis även till Ann Strömfelt som blev uppflyttad.


 Kurserna i full gång!

Teo, ivrig spårare på nybörjarkursen i spår, blir 
förevigad innan det är dags att ta sig an nästa uppgift. 
Har du tagit någon rolig bild från din kurs, 
skicka gärna in den till vår webmaster.


Hundens dag i Lidingö Centrum

 

Många glada besökare på både två och fyra ben, blev det när Lidingö BK för några timmar flyttade till Lidingö Centrum. Tack alla som hjälpte till – vi hoppas att ni som prövade på även kommer ut till oss och gör det "på riktigt". Här ser du fler bilder från den härliga dagen! 


Vi gratulerar:

Charlotta Gombrii och hennes Golden Larry har tävlat i Rally, avancerad. 90 poäng blev resultatet!


 

Sofia och Tia har hunnit med att åka till Skultuna och delta i ännu en tävling i Lydnadsklass elit.
297 poäng gjorde att de kunde åka hem med ett förstapris.


Och ännu mer grattis:

Till Gunilla Karlsson och Naya, som inte bara blivit uppflyttade till elitlydnad, utan dessutom tävlat i spår, lägre klass, med 399 poäng och godkänt resultat!

 Till vår ordförande Christoffer Frances och Ulva som fick 88 fina poäng i FH 1 (spårprov) och därmed får tävla i nästa klass.


KLUBBMÄSTARE RALLY 2012Hipp hurra för Britta Lindquist och Ezta som blev
klubbmästare i Rallylydnad häromdagen! Kanske var det  tävlingen på
Häverö BK i Rally avancerad, som lade grunden? 92 poäng blev resultatet där.


Bilder från Hundens dag i Lidingö Centrum


KLUBBMÄSTARE LYDNAD 2012

S
Solen strålande över planen den 15 september när LBK:s lydnadstävling ägde rum. Stort grattis till Martina och hennes Gnizta som utöver att hon vann LK1 korades till Klubbmästare. Här ser du fler bilder från tävlingen.


Grattis till:

Anne Spännare som har tävlat med sin Vincent i Lydnadsklass III. Det gjorde de rätt i. 281 poäng gav dem ett förstapris!

Ruth Stenfelt och hennes Vorsteh Övstebuas Adm One Aristocrat som varit i tävlingstagen. I början av sommaren tävlade de i Spår appelklass lägre klass och gladdes åt en uppflyttning. En ny uppflyttning blev det i Norrköping där de tävlade i Spår lägre klass och fick 478,75 p. En LKI-tävling i Malung gav dem dessutom ett förstapris.


 

Vi gratulerar!

Charlotta Gombrii och hennes Golden Layyr har varit på Skarpnäck HU och tävlat i Rally avancerad. Ett godkänt resultat med 88 poäng!

Susanne Bergh och hennes lagotto Elliot har varit i tävlingstagen. På SBK:s Stockholmsavdelnings tävling fick de tredjepris i LK1 och på Botkyrka BK blev det 161,5 p och ett förstapris.

Hurrarop även till Frida Tjernberg och hennes dvärgschnauzer Nova vars 160,5 p gav dem ett förstapris när de tävlade i Vällingby. Uppflyttade till elit!Grattis till Suzanne von Krusenstierna med Ullbitens Madicken och Anne Spännare med Vincent.
I juli blev ni båda uppflyttade till elitklass lydnad efter att ha fått förstapris vid AfBV:s lydnadstävlingar.
Suzanne vann desuutom klassen med fina 269,5 poäng!


Grattis!

Till Sofia Edlind och hennes fantastiska Tia som skrapade ihop
hela 298,5 poäng när de tävlade på Västerås BK. Det blev klassvinst utöver förstapriset.


Grattis!

Anna Östervall och Rackartygs Axxa tävlade i Lydnadsklass II på Tyresö BK den 14 juni.
189 poäng gav dubbla ettor; förstapris och förstaplacering.


Den 12 juni var Karin och Smila på Värmdö och tävlade i Lydnadsklass II. 194 poäng gav dem ett förstapris


 

Lyckat MH på Lidingö BKÅtta tappra hundar gick den 45 minuter långa banan och för att bli mentalbeskrivna.

Bilder från några av ekipagen hittar du här.


Oj, vad det har tävlats!

Karin Pontén och hennes kelpie Smila fick sitt tredje förstapris i lydnadsettan på Danderyd Täbys BK:s tävlingar 24 maj. Det blev 175 poäng och därmed har Smila LP1.

Anita Weinius och Thorsvi Ardmore var i Nyköping och tävlade i Lydnadsklass II. Det gjorde hon rätt i. Det blev 186 p och förstapris. Och LP2! 

Den 12 maj gjorde Suzanne von Krusenstierna och hennes
bordercollie Gd Vh Ullbitens Madicken debut i lydnadsklass III. Det gick alldeles utmärkt: 259,5 p.

 

Charlotta Gombrii  och hennes golden retriver Larry har heller inte legat på latsidan. De fick 94 p i Rally Fortsättning på SBKs Stockholmsavdelning Kistas tävlingar och lika många poäng blev det när Nacka BK arrangerade DM i början av maj. Och på Märsta Sigtuna BKs tävlingar 17 maj blev det 86 p och uppflyttning!


Härliga resultat på Lidingö BK:s lydnadstävling.

Äntligen kom värmen, precis lagom till Lidingö BK:s tävlingsdagar. Och så här trevligt såg det ut på prispallen i lydnadsklass I: 1) Chris Frances med Wiking Chidobs Ulva, Lidingö BK, 180 poäng. 2) Karin Pontén med Vickulas Smilla, Lidingö BK, 172 poäng. 3) Camilla Svärd med Åkerblommans Diva från Danderyd Täby BK, 169 poäng. Tack alla som var med och gjorde det här till en fantastisk tävling.
 

 


Finslipningar på
Lidingö BK:s träningstävling.

Sofia Edlind och Irene Ronge var domare när träningstävlingen gick av stapeln på Lidingö BK. Många tog chansen att gå hela program, andra övade utvalda moment. Här ser du fler bilder från dagen.


Intensiv start på tävlingssäsongen!Britta Lindquist och hennes Akinnaz Eztah har inlett tävlingssäsongen i Rallylydnad i rallyfart. Med 86, 92 och 98 poäng i fortsättningsklassen har de nu blivit uppflyttade och dessutom erhållit titeln RLDF!


Tack Lillemor!Näst sista helgen i april lämnade tävlingsdomarna Lillemor och Kjell Edström Värmland för att bege sig till Lidingö BK och ge goda råd och tips åt alla som ville ta sitt tävlande ett steg längre. Varmt välkomna tillbaka.


 

 Karin Pontén och Smila blev uppflyttade när de tävlade i Spår apellklass på Järfälla BK 5 maj.

 


Grattis! Grattis!
Och grattis!

April gav många fina resultat! Karin och Smila (ovan) lydnadsdebuterade i LK1 med fina 178,5 och en andraplacering på Järfälla BK. Claes Abrahamsson och Olga gjorde också bra ifrån sig när de tävlade rallylydnad nybörjare på Vallentuna BK. 97 poäng och uppflyttning. Sist men inte minst: Irene Ronge och Vickulas Minerva fick 460 p i spår–elitklass på Uppsalas BK.


 Lyckad prova på dag inför Spårspecialkursen

Här spårar Grå ett asfaltsspår inför den spårspecial som vi på LBK och Lidingö Hundskola arrangerat tillsammans med Scandinavian Working Dog Institute. Här finns fler bilder från den innehållsrika dagen

 


 

Grattis Charlotta!

Med 92 poäng seglade Charlotta Gombrii och Larry in på en andraplats
när Kista ordnade fortsättningstävling i Rallylydnad.Grattis Irene!

Irene och Minna har varit i i Eskilstuna och vunnit 1:a pris i Lydnadsklass III.
Det blev deras tredje förstapris som därmed även gav dem LP III.


Härlig vårvintertävling i appellklass på LBK 

Grattis till vinnaren Eva Zajd och tvåan Margot Kindström
som blev uppflyttade i helgens appellspårtävling. 

Grattis Anna!

Den 26 februari tävlade Anna Thunell och Torsten för Lidingö BK i Lydnadsklass Elit. Apollogruppen arrangerade och domarna gav dem 269,5 poäng – och ett förstapris. Det var dock inte fullt så grönt på marken som på bilden...


 Grattis Linnea!

Den 18 februari tävlade Linnea Meiton och Thorsvi Mannochmore i Lydnadsklass II vid Roslagens BK.  167 poäng renderade ett välförtjänt förstapris.


Uppskattat föredrag i Ansgarskyrkan

Per Jensen – professor i etologi vid Linköpings Universitet – höll ett uppskattat föredrag om "Hundens språk och tankar" i Ansgarskyrkan på Lidingö den 14 februari. Föredraget var ett samarbete mellan oss på Lidingö Brukshundklubb och Medborgarskolan Lidingö. Samarbetet fortsätter redan i maj, då veterinär Annika Kozok från Djurkliniken Roslagstull kommer ut till Lidingö Stadsbibliotek och pratar om "att resa med hund". Ett längre reportage om Per Jensens föredrag kommer i vår medlemstidning Pass På. Och så har Elisabeth Magnusson Rune bloggat om kvällen.

 


Grattis Anita och Sofia!  Och Anita igen!

Förstapriserna duggar in. Helgen den 4-5 februari tävlade Sofia Edlind och Tia i Lydnadsklass Elit vid Rättviks BK och fick 284 poäng. Samtidigt var Anita Weinius och Thorsvi Ardmore vid Botkyrka BK och fick 176 poäng i Lydnadsklass II. Och helgen därpå åkte samma ekipage till Bro Håbo BK, vilket resulterade i 177 poäng – och en klassvinst!

 

Peka med musen här och klicka sedan på verktygslisten för att redigera texten.
Logga in